Kledingstomer: Informatie over de belangrijkste eigenschappen

Het vermogen :

wordt uitgedrukt in « watts » en informeert over het elektriciteitsgebruik van het apparaat. Het vermogen varieert naargelang de afmetingen van de boiler of de hoeveelheid op te warmen water voor de kledingstomers met « reservoirs ». Het vermogen bepaalt de opwarmingstijd die nodig is. Dit heeft weinig invloed op de doeltreffendheid van de steamer.

 

Het stoomdebiet :

Wordt uitgedrukt in gr/min, en zegt iets over de hoeveelheid door het apparaat uitgestoten stoom. De stoom is het « actieve» element bij het ontkreuken. Hoe hoger het stoomdebiet, hoe doeltreffender het stoomstrijken

 

De druk :

Uitgedrukt in « KPa » (kiloPascal) of in « bar », 1 bar = 100 KiloPascal. Dit zegt iets over de uitstroomkracht van de stoom bij de uitgang van de vaporisator (het onderdeel dat in contact staat met de stof).

Men onderscheidt 2 types stoomstrijkers : de klassieke stoomstrijkers : een met lage druk 100 KPa, en een hoge druk model van3,5 bars zijnde 350 KPa. Hoe hoger de druk, hoe doeltreffender de stoomstrijker zijn werk kan doen op dikke stoffen.