Verticale kledingstomer – ontkreuken met behulp van stoom

De kledingstomer is al sinds lange tijd dé oplossing voor professionals in de mode en de haute couture, om het aanbod netjes te kunnen presenteren of om bij een défilé keurig met de collectie voor den dag te kunnen komen … zonder confectie-, transport of andersoortige plooien en kreuken.

Het werkt in principe eenvoudig, door stoom met een temperatuur van 98°C in direct contact te brengen met zelfs de meest tere stoffen, verwijdert u plooien en kreuken zonder risico op glimmen of vervilten uit de stoffen en krijgt het materiaal zijn oorspronkelijke natuurlijke uitstraling weer terug.

Verticaal ontkreuken :

Hoewel hetzelfde doel als strijken wordt nagestreefd : is de manier om dat te bereiken anders.

Geen strijktafel, geen hoge temperaturen, geen geplette stoffen.

Het werk kan verticaal worden gedaan, want het kledingstuk hangt meestal op een hangertje tussen twee spanners. Met de vrije hand oefent u een lichte druk op de stof uit en stoomt u direct op het te behandelen materiaal. De door de stoom behandelde vezels krijgen zo hun natuurlijke aspect terug en geven de kleding weer de oorspronkelijke uitstraling, zonder dat het materiaal er onder lijdt.

Deze simpele methode voldoet uitstekend voor alle moderne stoffen, die meestal zijn samengesteld uit verschillende natuurlijke en synthetische vezels. Synthetische vezels zijn erg gevoelig voor hitte en lijden erg onder traditioneel strijken, terwijl deze juist worden toegepast om het onderhoud van kleding te vergemakkelijken. De kledingstomer is een uitermate geschikt gereedschap omdat doordat de synthetische vezels worden ontzien de oorspronkelijke uitstraling van de stof intact blijft.