Het onderhoud van uw kledingstomer

De verwarmingsketels van de apparaten van het assortiment Gecko-Steamer, zowel lage als hoge druk, zijn ontworpen om te functioneren met leidingwater. Echter maakt de aanwezigheid van en de ophoping van kalkaanslag enige voorzorgsmaatregelen noodzakelijk v.w.b. gebruik en onderhoud.

Bij dezen enkele raadgevingen om de goede werking van uw kledingstomer te behouden :

. Als het door u gebruikte water erg kalkrijk is, is het aan te raden deze met 50 % gedemineraliseerd water aan te lengen.

. Om kalkophoping en verstopping van de leidingen te vermijden, raden wij u aan om elke 10de keer dat u het apparaat gebruikt over te gaan tot het naspoelen van de verwarmingsketel (zie de gebruiksaanwijzing van uw kledingstomer)

. In geval van ketelsteenvorming vult u het reservoir van de kledingstomer met een mengsel van witte azijn (1glas van 25 cl) en helder water (1 liter), laat deze opwarmen, en laat de stoom 30 à 45 seconden ontsnappen, zet het apparaat uit en laat dit anderhalf uur rusten. Ga daarna over tot het legen en naspoelen van de verwarmingsketel en van het reservoir.

LET OP : na deze ontkalkingsprocedure dient u bij de eerste keer opnieuw gebruiken te testen op een proeflap om u er van te verzekeren dat er geen residuen van azijn en water in de leidingen zitten, die eventueel vlekken op de kleding zouden kunnen veroorzaken.

Het gebruik van sulfaminezuur of van citroenzuur (oplosmiddelen die in de handel te verkrijgen zijn om elektrische koffiezet- en andere stoomapparaten mee te ontkalken) zijn in dit geval geschikt om witte azijn te vervangen. Vermijd het gebruik van andersoortige ontkalkinsproducten die mogelijk te agressief kunnen zijn en het functioneren van het apparaat nadelig zouden kunnen beïnvloeden.

Zichtbare kalksporen op het apparaat of op het ijzer kunnen worden verwijderd door ze af te vegen met een zachte stoflap, gedrenkt in een mengsel van water en azijn.

De hiervoor speciaal door Philips ontwikkelde waterontkalker Iron Care  : Iron Care by Philips vermindert het kalkniveau in het water substantieel en verzekert u van eenvoudig onderhoud en behoud van levensduur van het apparaat.