Veel gestelde vragen

Hoe gebruik ik een verticaal stoomapparaat ?

Een kledingstomer is eenvoudig in gebruik Als het waterreservoir gevuld is, laat u het apparaat op druk komen. Binnen een minuut opwarmen is er stoom beschikbaar. Plaats dan de stoomvaporisator op de te ontkreuken stof, span deze lichtjes met de vrije hand en beweeg de stoomkop van boven naar beneden en van links naar rechts.

 

Is het bedienen van een kledingstomer moeilijk ?

Het bedienen van een kledingstomer is zeer eenvoudig. De stoomvaporisator is vanwege zijn ergonomie en lichte gewicht speciaal ontworpen voor het gebruiksgemak.

 

Hoe kiest men een verticale kledingstomer ?

Om de voor u geschikte kledingstomer te kiezen, dient u de adviezen op onze site te raadplegen #. Elke kledingstomer heeft specifieke gebruikskarakteristieken. Professionele kledingstomers zijn niet doeltreffender bij thuisgebruik en visa versa.
In het kader van thuisgebruik kan men het beste kiezen voor het hoge druk model 
G400, ons meest krachtige en multifunctionele ontkreukapparaat. Bij professioneel gebruik is hoe vaak u het apparaat dagelijks gebruikt een criterium voor de uiteindelijke keuze.

 

Hoe functioneert een verticaal stoomapparaat ?

Een kledingstomer produceert stroom d.m.v. een elektrische verwarmingsketel, meestal van aluminium (hoog thermisch rendement) waar water doorheen wordt gevoerd Deze stoom wordt wel of niet op druk gebracht, en verspreid d.m.v. een platte kop van roestvast staal of van aluminium die in contact wordt gebracht met de stof. Deze platte kop warmt op door het contact met de stoom en functioneert zoals een strijkijzer. Het samengaan van de stoom en de warmte van het ijzer op de stof verwijderen de plooien.

 

Hoe kan ik een verticaal stoomapparaat het beste gebruiken ?

Om het meeste profijt te hebben van uw verticale kledingstomer is het van belang om te wachten tot het apparaat goed op temperatuur is. Zodra de stoom op constante manier uitstroomt, dient u de vaporisatorkop lichtjes te schudden om de eventuele druppeltjes, die vanwege de plotselinge verhoging van de temperatuur op de metalen zool ontstaan, te verwijderen. Beweeg vervolgens de stoomkop direct over de stof met bewegingen van boven naar beneden, terwijl u de stof strekt met de vrije hand.

 

Hoe ontkreuk ik kleding ?

Plaats de te ontkreuken kleding op een hanger of op de hanger van de kledingstomer. Als het een overhemd betreft, sluit dan de eerste knoop, als het een pantalon betreft, gebruik dan de bijbehorende knijpers.
Denk er aan dat het kledingstuk op zijn plaats dient te blijven zitten tijdens het ontkreuken, want u moet het strekken met de vrije hand.
Als er stoom uit de vaporisator komt, kunt u deze direct over de kleding laten glijden tot de kreuken en plooien zijn verdwenen.

  

Dient er speciaal water te worden gebruikt ?

In de meeste gevallen kunt u gewoon stromend water of kraanwater gebruiken. Bij lage-druk-kledingstomers dient er al naar gelang de hardheid van het water (kalkgehalte) periodiek een spoeling te worden uitgevoerd om kalkresten te verwijderen, dit om de levensduur van het apparaat te garanderen.
Als het kraanwater te kalkhoudend is, kunt u in hoge-druk-kledingstomers het beste gedemineraliseerd water gebruiken.

 

Zijn er speciale handelingen te verrichten alvorens het apparaat voor het eerst te gebruiken ?

Er zijn voor het eerste gebruik geen bijzondere voorbereidingshandelingen te verrichten. U dient zich ervan te verzekeren dat het apparaat en het snoer  in een goede algemene conditie verkeren, dat de stoomvaporisator goed is aangebracht en dat uw kledingstomer goed en stabiel op de grond is geplaatst.

Stoom kan brandwonden veroorzaken, het is daarom belangrijk de met de kledingstomer mee verstrekte gebruiksaanwijzing goed door te nemen om alle risico’s te vermijden.

 

Is het normaal dat zich druppeltjes vormen op de kop van de kledingstomer ?

Als de temperatuur van het apparaat stijgt, is het mogelijk dat er waterdruppeltjes verschijnen op de stoomvaporisator. Deze druppeltjes worden veroorzaakt door het temperatuurverschil tussen de stoom van ongeveer 100°C en de metalen zool die nog op kamertemperatuur is. Deze druppelvorming verdwijnt na enkele seconden opwarming. Het is voldoende om de stoomkop van uw keldingstomer lichtjes te schudden en u er van te verzekeren dat de druppeltjes zijn verdwenen.

 

Moet de kledingstomer direct op de stof gebruikt worden ?

Voor optimale doeltreffendheid dient de stoomvaporisator van uw kledingstomer direct op de stof te worden gebruikt. Er is geen enkel risico op verschroeien of het veroorzaken van glimmende stof.

 

Welke veiligheidscondities moeten in acht worden genomen ?

De uitgestoten stoom heeft een temperatuur van 100°C en kan brandwonden veroorzaken. Let op dat U nooit de stoomstraal op een andere persoon, een dier of op uzelf richt. Ontkreuk nooit een kledingstuk terwijl u of een ander dit nog draagt !
Laat het apparaat als het nog aanstaat nooit zonder toezicht achter.
Alle veiligheidsvoorschriften worden verstrekt in de gebruiksaanwijzing van uw kledingstomer. Neem de tijd deze door te lezen om alle risico’s te vermijden.

 

Wat te doen in geval het apparaat niet goed functioneert ?

In het geval het apparaat niet goed functioneert, controleer dan wat hierover te vinden is in de gebruiksaanwijzing van uw kledingstomer. Als het u niet lukt om het probleem zelf op te lossen, neemt u dan direct contact met ons op per mail kontakt@salamandres-steamers.nl